I

Als dit Antonio Conte’s laatste echte standpunt bij Tottenham zou zijn, wat een slappe manier voor de hoofdcoach om af te treden.

Conte kan de Spurs tot het einde van het seizoen met vier wijd gooien en de bewegingen doorlopen terwijl de club aandringt op nog een top vier, maar ze zijn uit de Champions League na een 0-0 gelijkspel met AC Milan in de laatste 16 terugwedstrijd. de laatste vonk van hun ontmoedigende campagne.

In een passende samenvatting van het voorzichtige en ongeïnspireerde voetbal dat het team dit seizoen kenmerkte, was Conte’s laatste grote daad op de avond het sturen van centrale verdediger Davinson Sanchez voor spits Dejan Kulusevski nadat Cristian Romero in de 77e minuut werd ontslagen.

Hij werd begroet met boegeroep van een thuispubliek dat zijn best had gedaan om de gastheren op te vrolijken, maar opnieuw een voetganger en voorspelbaar optreden moest doorstaan ​​in een seizoen vol met hen.

Wat nu voor Conte, die in zijn carrière nog maar één knock-outwedstrijd in de Champions League heeft gewonnen?

Hij zal naar verwachting de club deze zomer aan het einde van zijn contract verlaten en het resultaat zal grote twijfel doen rijzen over zijn kansen om het zo lang vol te houden, nu de Spurs zich in een week tijd hebben teruggetrokken uit een tweede bekercompetitie.

Spurs heeft nog maar de laatste 12 competitiewedstrijden te gaan onder een hoofdcoach die consequent heeft geweigerd zich aan de club te binden en wiens tactiek niet langer opwindend of effectief is. Noordelijk eind.

Wil de Italiaan het seizoen afmaken, dan moet hij Spurs vierde en goed gepositioneerd houden om volgend seizoen terug te keren naar deze competitie.

Het 0-0-gelijkspel was niet zo erg als het 4-1-verlies tegen Leicester, Conte’s laatste dugout-wedstrijd, maar de Spurs waren zo vlak en smakeloos in de eerste helft dat je je echt afvroeg of de hoofdcoach en zijn spelers wisten dat ze 1 achterstand hadden. -0 sinds de heenwedstrijd in San Siro drie weken geleden.

Vanaf het begin waren de selecties en tactieken van Conte voorspelbaarder dan ooit, met Spurs die de druk probeerden op te vangen en snelle overgangen te lanceren via Harry Kane – verreweg hun uitblinker – ondanks dat Milan geen stimulans had om de nodige ruimte achterin te creëren.

De eerste helft werd alleen gekenmerkt door de boekingen van Romero en Clement Lenglet, die hen zouden hebben uitgesloten van de heenwedstrijd in de kwartfinale en spraken over het gebrek aan discipline in de gelederen van de Spurs. uit Theo Hernandez met nog 13 minuten te gaan, waardoor elke kans op een comeback wordt getemperd.

Cristian Romero werd gestraft voor opnieuw stelen in onnodige uitdagingen

/ VADER

Kenmerkend was dat Spurs aan het begin van de tweede helft het tempo had opgevoerd, wat alleen maar de vraag deed rijzen – voor de zoveelste keer dit seizoen – waarom ze niet vanaf het begin avontuurlijker waren.

Hun verhoogde intensiteit moedigde Milan echter aan en Fraser Forster sloot de avond af met twee belangrijke reddingen, waardoor Brahim Diaz een tweede doelpunt in de wedstrijd en later Olivier Giroud werd ontzegd.

Leao raakte ook de paal in blessuretijd toen de 10-man Spurs gaten achterlieten terwijl ze aandrongen op de gelijkmaker.

De Spurs die het dichtst bij een doelpunt kwamen dat de wedstrijd in de verlenging in evenwicht zou hebben gebracht, was een kopbal van Kane diep in blessuretijd, goed gered door Mike Maignan, terwijl Pierre-Emile Hojbjerg ook de doelman op de proef stelde en Sanchez een rusteloze strafschop kreeg. weg kort na de controversiële introductie.

De bezoekers waren uiteindelijk de verdiende winnaars, met Diaz en vooral Leao een echt handjevol voor Spurs, en hun verdediging inclusief Fikayo Tomori, tot bedaren gebracht door Kane, Kulusevski, Heung-min Son en later invaller Richarlison.

Ze zijn echter geen vintage Milan-ploeg, verre van dat, en dat de Spurs niet scoorden, noch meer dan een echte ratingkans of twee opbrengen in de twee wedstrijden, was een andere vernietigende beschuldiging van de aanpak van de Conte.

De toekomst van de hoofdcoach ziet er nu nog onzekerder uit dan vroeger, aangezien het seizoen van Spurs is teruggebracht tot een schroot op de vierde plaats waar maar weinig fans echt om geven.