Opmerking

sen. Markwayne Mullin (R-Okla.) En de algemeen voorzitter van Teamsters, Sean O’Brien, voerden woensdag een verhitte verbale uitwisseling tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie over het recht van werknemers om vakbonden op te richten.

Bijna een uur lang was de hoorzitting van de Senaatscommissie Gezondheid, Onderwijs, Arbeid en Pensioenen meestal een lauwe aangelegenheid, met de commissievoorzitter, de senator. Bernie Sanders (I-Vt.) en Republikeins ranglid Sen. Bill Cassidy (R-La.) interviewt om beurten een panel van vakbondsleiders.

Sanders hoopt tweeledige steun te krijgen voor zijn wetsvoorstel, de Protecting the Right to Organize Act, die in 2021 door het Huis is aangenomen, maar nog niet de 60 stemmen heeft die nodig zijn om in de Senaat te worden aangenomen. Aan het begin van de hoorzitting voerde Sanders aan dat de rekening noodzakelijk was in “een zeer vreemde en oneerlijke economie”, waar meer dan 60% van de Amerikanen van salaris tot salaris leefde.

O’Brien heeft, samen met enkele andere leden van het panel, herhaaldelijk betoogd dat bedrijven recordwinsten maken, terwijl werknemers – van wie velen hun leven hebben gewaagd om essentiële goederen en diensten te leveren tijdens de coronaviruspandemie – falen. dezelfde betalingen ontvangen. En toen werknemers zich probeerden te verenigen om te strijden voor betere arbeidsomstandigheden, zeiden vakbondsleiders, kregen ze te maken met onwettige intimidatie door hun werkgevers.

Halverwege de hoorzitting nam Mullin het woord. Hij drong er eerst bij het panel op aan niet aan te nemen dat hij anti-vakbond was.

“Ik ben niet tegen vakbonden. Ik ben helemaal niet”, zegt Mullin, eigenaar van een loodgietersbedrijf. “Sommige van mijn zeer goede vrienden werken voor vakbonden. Ze werken hard en leveren goed werk.”

Wat Mullin wilde doen, zei hij, was “de zaken rechtzetten”. Hij maakte zich zorgen over de ‘intimidatie’ die vakbondsleiders gebruikten toen ze probeerden zich bij een vakbond aan te sluiten – daarbij noemde hij wat er gebeurde bij zijn loodgietersbedrijf als voorbeeld.

“Ik begon met niets, helemaal niets. Sterker nog, ik begon met niets. En ik begon dit kleine loodgietersbedrijf te laten groeien van zes werknemers tot nu hebben we meer dan 300 werknemers”, zei Mullin, “En in 2009 probeerde je me te verenigen .”

Mullin beweerde dat vakbondspijpfitters bij zijn huis zouden verschijnen, leunend tegen zijn vrachtwagens. Toen dat niet werkte, zei hij, pikten ze hem op en scandeerden “Schaam je Mullin!” Schande voor Mullin!

“Ik ben niet bang voor een fysieke confrontatie. Sterker nog, ik kijk er soms naar uit. Het is niet mijn probleem. Maar als je dat mijn medewerkers wel aandoet?” zei Mullin. ‘Om welke reden? Om welke reden? Omdat we hogere salarissen betaalden? Omdat we betere secundaire arbeidsvoorwaarden hadden en we jullie jongens geen exorbitante salarissen hoefden te betalen?’

Mullin vroeg toen naar het salaris van O’Brien, voordat hij hem onderbrak en cijfers op een stuk papier las waarin hij vergeleek wat hij zei dat O’Brien in 2019 deed met wat de gemiddelde UPS-stroombestuurder deed.

“Het is onnauwkeurig. Het is onnauwkeurig. Noem de feiten. Noem de feiten”, zei O’Brien over de cijfers. “Ik ken ze, want ik onderhandel over het contract.”

Mullin, onverschrokken, vervolgde.

“Ik zeg je één ding: wat breng je mee voor dit salaris?” zei Mullin. “Welke baan heb je gecreëerd? Een werk.”

Hier veranderde de uitwisseling in boze overspraak. Mullin beschuldigde O’Brien ervan geld uit het salaris van mensen te “zuigen” en “hen te dwingen contributie te betalen”. O’Brien probeerde tussenbeide te komen om te zeggen dat de Teamsters niet van leden verlangden dat ze contributie betaalden, voordat hij verklaarde: “Je bent niet op je plaats!”

Poussant son doigt vers le panneau des témoins, Mullin a dit à O’Brien de se taire parce qu’il ne savait pas de quoi il parlait, ce qui a incité O’Brien à se moquer de Mullin pour son acte de “dur à koken”. Op de achtergrond klopte Sanders herhaaldelijk tevergeefs op de hamer van zijn president.

Nadat de orde was hersteld, beantwoordde O’Brien de vraag over zijn salaris. De rust duurde niet lang.

‘Ik wed dat ik meer uren werk dan jij. Twee keer zoveel uren,’ zei O’Brien.

‘Meneer, u weet niet wat hard werken is,’ wierp Mullin tegen. “Wil je mijn schema volgen?” –“

‘Ik zou het zo doen,’ zei O’Brien.

De twee maakten toen ruzie over het gemiddelde salaris van een UPS-foodtruckchauffeur, voordat Mullin terugkwam op zijn beschuldiging dat O’Brien nooit een baan had gecreëerd.

“We creëren kansen omdat we hebzuchtige CEO’s zoals wij verantwoordelijk houden”, zei O’Brien.

“Noem je me een hebzuchtige CEO? vroeg Mullin.

“Oh ja, dat ben je,” antwoordde O’Brien. “Jij wilt mijn salaris aanvallen, ik val het jouwe aan. Wat deed je toen je eigenaar was van je bedrijf?”

“Toen ik mijn bedrijf oprichtte? Ik hield mijn salaris op ongeveer $ 50.000 per jaar omdat ik er elke cent in stopte, ‘zei Mullin knikkend.

‘Oké, oké,’ zei O’Brien. Hij stopte zichzelf. ‘Bedoel je dat je geld hebt verstopt?’ hij voegde toe.

Een geërgerde Mullin stopte en wees weer naar O’Brien. “Wacht even– …”

‘Oké, we staan ​​quitte. We staan ​​quitte,’ zei O’Brien, die een beetje glimlachte.

“Denk je dat je slim bent?” Denk je dat je grappig bent?” zei Mullin.

Uiteindelijk zei Mullin dat het gedrag van O’Brien tijdens de hoorzitting aantoonde hoe vakbondsleiders werknemers probeerden te intimideren bij het organiseren van een bedrijf.

“Het probleem is, als je echt voor de werknemer bent, waarom ben je dan tegen het recht op werk? Waarom ben je tegen onderhandse stemmingen?” zei Mullin. ‘Ik ben niet tegen vakbonden, maar als je geen privéstemming wilt, is dat dan niet intimiderend?’

Mullin had kort daarna geen tijd meer, maar de ruzie ging door, zelfs nadat de hoorzitting was afgelopen, waarbij O’Brien een link tweette naar een Tulsa World-artikel die zei dat de gerapporteerde activa van Mullin waren gedaald van een bereik van $ 7,3 miljoen tot $ 29,9 miljoen aan het einde van 2020 tot een bereik van $ 31,6 miljoen tot $ 75,6 miljoen dollar een jaar later.

“Een herinnering aan senator Mullin (wiens nettowaarde trouwens meer dan $ 30 miljoen bedraagt) en alle hebzuchtige CEO’s en hun woordvoerders in het Congres: u komt na het werk, wij komen achter u aan. “, Het Teamsters-account getweet een beetje daarna.

In een nagesprek Tweeter Van zijn kant herhaalde Mullin zijn overtuiging dat arbeiders via privéstemmingen moeten kunnen beslissen of ze lid willen worden van een vakbond. De tweet ging vergezeld van een videoclip van het publiek die zijn verbale ruzie met O’Brien uitsloot.

Mullin, die sinds 2013 in het Huis zat, werd in november gekozen in de Senaat. In 2014 ontdekte een waakhond van het congres dat Mullin de ethische regels van het Huis had geschonden door persoonlijk reclame te maken voor de loodgietersbedrijven van zijn familie in Oklahoma en in hun besturen te zitten. Uit het surveillancerapport bleek ook dat Mullin buitenshuis meer inkomsten verdiende dan was toegestaan.

In 2021, nadat de Amerikaanse troepen zich hadden teruggetrokken uit Afghanistan, haalde Mullin de krantenkoppen omdat hij probeerde Afghanistan binnen te komen – en zou hij naar verluidt het personeel van de Amerikaanse ambassade in Tadzjikistan hebben bedreigd omdat ze Mullin niet zouden toestaan ​​de wetten van het land te omzeilen om dat te doen.