Een meerderheid van de Amerikanen in een nieuwe peiling heeft een positieve associatie met de term ‘wakker’ en begrijpt dat het betekent ‘geïnformeerd, opgeleid en bewust van sociale onrechtvaardigheden’.

DE USA Today-Ipsos-enquête gepubliceerd op woensdag ontdekte dat 56% het eens was met de meest positieve definitie, terwijl 39% een negatieve associatie met het woord had en begreep dat het betekende “te politiek correct zijn en andermans woorden beheersen”.

De Amerikanen in de peiling zijn echter verdeeld over de vraag of ze het een belediging vinden om als “wakker” te worden omschreven, waarbij 40% het een belediging noemt en 32% het een compliment noemt.

Beide maatregelen vallen uiteen langs partijlijnen, waarbij Republikeinen eerder dan hun Democratische tegenhangers een negatief begrip hebben van de “wake-up call” en deze als een belediging beschouwen.

Terwijl 56% van de Republikeinen zei dat “ontwaken” te politiek correct betekende, begreep 78% van de Democraten de term als goed geïnformeerd over kwesties op het gebied van sociale rechtvaardigheid.

Op de vraag hoe ze zouden reageren als iemand ze ‘wakker’ zou noemen, zei 60% van de Republikeinen dat ze het als een belediging zouden beschouwen, terwijl 46% van de Democraten zei dat ze het als een compliment zouden omschrijven.

De discussie rond de term komt als GOP-politici een zogenaamde oorlog voeren tegen ‘revivalisme’. Leidt de aanval, de gouverneur van Florida. Ron DeSantis (rechts) heeft eerder gezegd dat de Sunshine State ‘de plaats is waar de wakkeren heen gaan om te sterven’.

“We vechten tegen heropleving in de wetgevende macht. We vechten tegen heropleving in scholen. We vechten tegen heropleving in bedrijven. November.

De peiling van USA Today-Ipsos werd gehouden van 3 tot 5 maart onder 1.023 volwassenen en had een foutmarge van 3,3 procentpunten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.